Recuperarem el respecte per les idees, les institucions i les lleis que permeten la convivència

  • Miquel Iceta
  • Actualizado:
  • Creado:

Miquel Iceta demana tornar a la política catalana a un exercici d'honestedat i sinceritat i s'ofereix "als que vulguin canviar de rumb, deixar enrere la independència i canviar-la per un projecte de fraternitat i justícia social"

"Cal tornar a la política catalana a un exercici d'honestedat i sinceritat, i recuperar aquella idea que encara que ens hagin triat uns, quan accedim a responsabilitats de govern, ho som de tots" ha explicat aquest vespre el candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Miquel Iceta, en un acte a Badalona en el que ha estat acompanyat per Ángel Gabilondo, Raúl Moreno i Álex Pastor. 

El candidat socialista ha alertat que si els independentistes tornen a guanyar " la ruïna serà total i completa"  i ha reivindicat recuperar l'estabilitat i "tornar a una política que treballi per a reduir les desigualtats i per a lluitar pel benestar de la ciutadania".


"No volem resignar-nos a l'estancament polític català i no volem substituir un monòleg per un altre monòleg. No volem més experiments. Per això, els que vulguin canviar de rumb, deixar enrere la independència i canviar-la per un projecte de fraternitat i justícia social, aquí em teniu" ha conclòs.


Ángel Gabilondo, ha defensat al llarg de la seva intervenció que, front "el sectarisme i la política que no escolta", la proposta socialista i "el pacte dels afectes que proposa Miquel Iceta" és la solució. Gabilondo ha deixat clar que "ser moderat no és ser equidistant, sinó que és ser equilibrat" i ha demanat la mobilització de tots i totes les socialistes el 21 de desembre "perquè us necessitem, perquè Catalunya no és sense la resta d'Espanya, Ni Espanya és sense Catalunya. Separats no som millors" ha dit.

Raúl Moreno ha volgut emfatitzar el gran compromís dels i les socialistes per la justícia social i la igualtat i ha deixat clar que en aquesta campanya "ens juguem una cosa fonamental, recuperar la política com a eix de transformació social". Moreno ha declarat les banderes de la igualtat, la pau, la cohesió social i el progrés "les banderes socialistes" i als "nens amb famílies amb baixos ingressos, les persones que esperen els ajuts de dependència, els treballadors en situació de precarietat com la nostra pàtria".

L'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha denunciat que "una majoria parlamentària, que no és una majoria social no legitima a prendre decisions trencant la cohesió social". Parlon ha denunciat que els independentistes "han enganyat i manipulat a molta gent sabent perfectament que mentien" i ha defensat "Seguir a Espanya i construir una Espanya diferent, amb un president d'Espanya que sàpiga que Espanya és rica i plural perquè és la suma de moltes sensibilitats".

El primer secretari de Badalona, Álex Pastor, ha recordat a Nelson Mandela, que deia que destruir és molt fàcil i que els herois són els que treballen per la pau i la concòrdia i ha presentat a Miquel Iceta com a "l'heroi que necessitem perquè torni l'optimisme al carrer i a tenir una Catalunya que la construïm entre tots i per a tots".