Demano al President que per patriotisme s’abstingui de fer una DUI en directe, en diferit o simbòlica

  • Miquel Iceta
  • Actualizado:
  • Creado:

Pedro Sánchez afirma que “volem enviar un missatge d’esperança: hi som a temps, som a temps de redreçar aquesta crisi des del punt de vista racional i polític”

El Primer Secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat avui que “hem vist aquests dies com tot el que s’havia promès al voltant del procés era fals. S’ha produït una gran divisió al nostre país, des d’Europa ens han dit que fora de l’estat de dret no hi ha solució per a res, i s’està provocant una inestabilitat econòmica de cavall”, ha dit Iceta, que ha dit sobre les empreses i bancs que marxen de Catalunya que “volem que tornin el més aviat millor. Entenem que és el resultat de la inseguretat jurídica i política creada pel Govern, però que pensin en el conjunt del país, en el conjunt de catalanes i catalans”.

 

En aquest sentit, Miquel Iceta ha fet un emplaçament al President Puigdemont: “li demano que per patriotisme, en defensa de l’interès dels catalans i de les institucions de l’autogovern, s’abstingui demà de fer una DUI en directe, en diferit o simbòlica. El món ens mira, efectivament, però sobretot els catalans ens miren”. El Primer Secretari del PSC ha fet aquestes declaracions a la seu central del partit després d’una reunió de la comissió executiva en la qual també ha participat una delegació del PSOE encapçalada pel seu Secretari General, Pedro Sánchez.

 

Per la seva banda, Pedro Sánchez ha assenyalat que “els socialistes catalans i espanyols formem la única organització política que té un projecte compartit, des de la singularitat de cadascú, que és el que demana el conjunt de la societat catalana i espanyola”. “Si alguna cosa s’ha vist als carrers aquests dies és que el poble català no és un, són molts; Catalunya no és una, són moltes. No es pot fracturar la societat catalana d’aquesta manera. El Govern de Catalunya també ha d’escoltar els que es van manifestar aquest cap de setmana demanant diàleg. No es pot centrar només en aquells que combreguen amb les seves idees, i menys amb aquesta fractura social i emocional”, ha dit.

 

Segons Pedro Sánchez, “hi ha una immensa majoria de la societat espanyola que demana que la política torni a les institucions. Volem enviar un missatge d’esperança: hi som a temps, som a temps de redreçar aquesta crisi des del punt de vista racional i polític. Amb la paraula i a través de les institucions, tant les catalanes com les espanyoles”. “Els socialistes estem compromesos amb què les coses no poden seguir com estan ni tampoc poden trencar-se, volem modernitzar i actualitzar el nostre sistema de convivència territorial”, ha conclòs.