Meritxell Batet: “Els barcelonins i les barcelonines ens mereixem que la ciutat aculli l'Agència Europea de Medicaments malgrat Colau”

  • Actualizado:
  • Creado:

La diputada demana al Govern de l’Estat que “s’hi deixi la pell” en el tram final de la lluita per acollir la seu d'aquest important organisme europeu

Meritxell Batet, durant la seva intervenció
Meritxell Batet, durant la seva intervenció

La coordinadora dels diputats i les diputades del PSC al Congrés i secretària general adjunta del Grup Socialista, Meritxell Batet, ha afirmat avui que “els barcelonins i les barcelonines es mereixen que la ciutat aculli l'Agència Europea de Medicaments (EMA). I aquest país, també”. La diputada ha afirmat que “l'actual govern de la ciutat, amb l’alcaldessa Ada Colau al capdavant, no es mereix massa”, però ha recordat que el fins avui segon tinent d'alcalde i líder del PSC al consistori, Jaume Collboni, “ho ha donat tot perquè Barcelona pugui acollir aquest important organisme europeu”.

En la pregunta que ha dirigit al ministre d'Afers Exteriors durant la sessió de control al Govern al Congrés, Batet ha recordat també que fa uns mesos Barcelona era la ciutat favorita per atreure a la EMA. “Què ha passat des de llavors?”, s'ha preguntat. “Doncs una altíssima inestabilitat política, inseguretat jurídica, fugida d'empreses i una alcaldessa que es comporta com una independentista, amb el que això comporta de missatge euroescèptic”.

“La societat catalana ha estat patint la irresponsabilitat dels que han governat fins ara; la societat barcelonina pateix ara la irresponsabilitat de la senyora Colau”, ha insistit la diputada, que ha reconegut que “tenir a un exconseller de Sanitat fugit i una alcaldessa que pensa més en la seva ambició personal que en el projecte polític per a la seva ciutat no ajuda gens”.

“Però ni estem en una negociació qualsevol, ni estem en un moment polític qualsevol”, ha insistit Batet, que ha demanat a Dastis que el Govern de l’Estat “s’hi deixi la pell”. “Cal enviar, en els últims dies abans de la decisió final, un missatge que mostri de manera diàfana la seva aposta per Barcelona com a gran capital de Catalunya, d'Espanya i d'Europa”, ha conclòs.

Palabras clave: