Marc Lamuà : “Si Colau pot pactar amb Trias és perquè Podemos està perdent el fàstic a pactar amb la dreta corrupta”

  • Actualizado:
  • Creado:

El diputat del PSC demana a Montoro que, encara que “li faci mandra” per la seva proximitat amb els investigats, doni explicacions sobre els espanyols que apareixen als ‘Paradise Papers’

Marc Lamuà
Marc Lamuà

El diputat del PSC al Congrés Marc Lamuà ha apuntat avui la possibilitat que Podemos acabi facilitant els Pressupostos del Govern del PP, després que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, hagi expulsat el PSC del govern de la ciutat i hagi obert la porta a pactar amb PDeCAT i ERC. Lamuà considera que si Colau és capaç de pactar amb el partit de Xavier Trias (que apareix en els documents denominats Paradise Papers sobre comptes i negocis en paradisos fiscals) és perquè el partit de Pablo Iglesias “està perdent el fàstic a pactar amb la dreta corrupta”.

En la pregunta que ha dirigit al ministre d’Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, en la sessió de control al Govern al Congrés, Lamuà ha afirmat que l’autodenominada “esquerra veritable” ara li faci “pocs fàstics als del 3% i les offshores dels Paradise Papers per governar Barcelona: el que uneixen les llistes de defraudadores no ho separi la política”.

Lamuà ha exigit a Montoro que informi al Congrés sobre els espanyols que apareixen en els Paradise Papers. El diputat ha dit entendre que al ministre “pugui fer-li una mica de mandra” donar aquestes explicacions per la seva proximitat amb alguns dels investigats. “Quan un veu els noms que van transcendint, entenem encara més la seva mandra: haver d'explicar que Corretja va obrir la seva primera offshore poc abans de finançar per primera vegada una campanya al PP; haver d'explicar que uns altres eminents gürtelians com Pablo Crespo o Guillermo Ortega també apareixen en aquests papers, per si algú recorda les seves corruptel·les, o li pregunti per Bárcenas, o per aquest sospitós M. Rajoy dels seus papers de difícil identificació”

Palabras clave: