Manuel Cruz, a Méndez de Vigo: “No n'hi ha prou amb no ser Wert”

  • Actualizado:
  • Creado:

El diputat del PSC critica els canvis en els criteris per a l'habilitació del professorat universitari

Manuel Cruz, durant la sessió de control
Manuel Cruz, durant la sessió de control

El portaveu d'Universitats, Manuel Cruz, ha criticat avui els constants canvis de l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA)en els criteris per a l'habilitació del professorat universitari. L'anunci, com a mesura estrella del Ministeri d'Educació, de la constitució d'un grup de treball per estudiar l'assumpte va acabar amb els propis experts tant de l' ANECA com de les Universitats coincidint que “els nous criteris, a més d'arbitraris, introdueixen uns requisits en més d'un cas d'impossible compliment”

Cruz ha denunciat que amb aquests canvis de criteri “l'única cosa que està aconseguint és sumir als professors universitaris en un profund descoratjament davant la falta d'expectatives amb les quals han d'afrontar el seu futur professional, fet que posa en perill la pròpia qualitat de l'educació universitària”. “A què ve aquesta obstinació per part del seu ministeri a condemnar a la precarietat al gruix dels docents d'aquest país?” s'ha preguntat el diputat. 

En la pregunta que ha dirigit al ministre d'Educació i Esport en la sessió de control al Govern al Congrés, Cruz ha constatat que Méndez de Vigo “és un consumat especialista en l'art de tirar pilotes fora, tret que li diferencia del seu predecessor”, José Ignacio Wert. Parafrasejant el títol d'un llibre de Naomi Klein, Cruz ha afirmat que “no n'hi ha prou amb no ser Wert, sobretot perquè hi ha models que competeixen amb el del Sr. Wert tocant als seus pèssims resultats”. En aquest sentit, s'ha referit al model d'actuació política que encarna el Sr. Rajoy, “consistent a deixar que els problemes es podreixin fins que la situació resulti insuportable per complet, moment en el qual acudeix a sol·licitar l'ajuda de l'oposició, apel·lant al seu sentit d'Estat, perquè li tregui les castanyes del foc”

“Sap per què és desastrós aquest model?”, ha insistit, “perquè la factura de tanta indolència l'acaben pagant els ciutadans, i d'això estem tenint proves més que fefaents en els últims temps”. “Faci'm cas, senyor ministre: vostè des del principi va decidir no ser Wert; renunciï ara a ser un Rajoy bis”, ha conclòs.

Palabras clave: