José Zaragoza: “Deixem als professionals de TVE i de TV3 actuar amb llibertat, que puguin exercir la seva professió amb plenes garanties”

  • Actualizado:
  • Creado:

El diputat del PSC critica la cobertura de la tv pública estatal de la situació a Catalunya

José Zaragoza, durant la seva intervenció
José Zaragoza, durant la seva intervenció

El diputat del PSC i membre de la Comsisió deControl de RTVE, José Zaragoza, ha demanat avui que es deixi als professionals  de TVE i de Tv3 “actuar amb llibertat, que puguin exercir la seva professió amb plenes garanties per donar la informació objectiva, veraç i plural que la ciutadania mereixem”.En aquest sentit, ha denunciat que el Govern del PP té la televisió pública estatal “intervinguda des de fa temps amb una brigada de censors i d'ideòlegs carregats de consignes”.

“Vostès ja tenen intervinguda TVE”, ha constatat Zaragoza,  “i com que aquesta intervenció de TVE no garanteix una informació veraç, objectiva i plural nosaltres estem en contra de la intervenció que pretenen en Tv3 i Catalunya Radio”

“Són vostès l'exemple de la falta de llibertat d'informació, de pluralisme i de lliure expressió d'opinions i la prova és la desconfiança que han mostrat amb la redacció del Centre Territorial de Catalunya”. Per tot això, ha insistit, “qui millor que els professionals que coneixen la realitat catalana per informar del que passa i evitar que escàndols com l'avenç informatiu que resava: “Bona tarda, l'audiència nacional acaba d'enviar a presó a Trapero titular que demostra la manipulació política a la qual sotmeten el govern del PP a televisió española”.

Cobertura incendis a Galícia i Astúries

Per la seva banda, la diputada Lídia Guinart ha criticat també la cobertura informativa per part de TVE dels incendis a Galícia i Astúries. “Volem saber per què els serveis informatius de TVE no van seguir informant sobre la catàstrofe dels incendis després del Telenotícies i per què no ho va fer tampoc el programa de Carlos Herrera”, ha qüestionat. Així mateix, Guinart ha qüestionat “la dotació del Canal 24H per assumir la cobertura d'aquests esdeveniments, ja que els recursos humans eren escassos i no es va mobilitzar a professionals disposats a acudir-hi”, ha assegurat.

 

*S'adjunta el vídeo de la intervenció de José Zaragoza

Ficheros adjuntos:

Palabras clave: