Javi López s'embarca a 'L'Astral' d'Open Arms

  • Actualizado:
  • Creado:

Una travessia de 5 dies per conèixer la realitat de la Mediterrània i la tasca de l'ONG

L'eurodiputat socialista Javi López es va embarcar ahir al vespre a l'Astral, un vaixell de l'ONG Open Arms, en una missió d'observació al costat d'altres eurodiputats, com Miguel Urban (Podemos), Elionora Florenza (Llista Tsipras-L'*Altra Europa) i Ana Miranda (Bloc Nacionalista Galego). L'objectiu de la travessa és conèixer de primera mà la tasca de l'organització així com la situació crítica que s'està vivint a la Mediterrània.

La principal missió de Proactiva Open Arms és rescatar del mar als refugiats que arriben a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa. El seu treball consisteix en la vigilància i salvament de les embarcacions de persones que necessiten auxili al Mar Egeu i Mediterrani Central, així com denunciar les injustícies que es produeixen al voltant d'aquestes migracions.

Encara que no és un escenari nou, és un moment crític per a la crisi de refugiats que requereix d'Europa una resposta ràpida, eficaç i solidària. A la ja perillosa travessia s'uneixen ara les lamentables, per inhumanes i xenòfobes, recents mesures adoptades per l'executiu Italià que fan encara més difícil el salvament i la reubicació d'aquestes persones en situació d'extrema vulnerabilitat.

L'Astral salpa al mateix temps que el Consell Europeu estarà reunit amb aquest tema com debat principal, el desafiament migratori del mediterrani. Per això és de màxima importància aquest treball de camp que realitzaran Javi López i la resta d'eurodiputats per posar el focus d'atenció i seguir d'a prop les operacions de rescat i actuaran en col·laboració amb l'equip de Open Arms.

 

 

 

Palabras clave: