Illa denuncia que Junqueras vulgui ocultar els seus enganys atacant els socialistes

  • Actualizado:
  • Creado:

El secretari d'organització del PSC reitera la condemna dels i les socialistes a tot tipus de violència

Salvador Illa ha expressat aquest matí "el total respecte dels i les socialistes a les decisions judicials, siguin preses a Madrid o a Brussel·les" davant la decisió presa per la justícia belga de deixar a Puigdemont en llibertat vigilada. Ho ha expressat en la roda de premsa posterior a la reunió de la permanent de l'executiva, en la que ha aprofitat per "condemnar sense matisos tot acte de violència, sigui física o verbal" davant les accions succeïdes aquest cap de setmana a Mataró, i ha respost les crítiques de Junqueras al respecte: "no acceptem lliçons de ningú. Volem recordar a Junqueras que ell formava part d'un govern que va demanar als ciutadans que s'abraonessin contra els nostres alcaldes fa unes setmanes". Illa ha retret a Junqueras que "pretengui tapar els seus errors i enganys atacant el PSC" i ha recordat que el vicepresident cessat és la persona "que més mal ha fet a l'economia catalana. 1 de cada 4 empreses a Catalunya han canviat la seva seu. Només qui respecta serà respectat. Qui estima serà estimat, i qui perdona serà perdonat" ha dit Illa, utilitzant les pròpies paraules de Junqueras, a qui ha retret que la seva condició "malgrat pugui portar a excessos, no l'eximeix de la seva responsabilitat en la situació en què es troba Catalunya".

El secretari d'organització del PSC també ha expressat el seu disgust davant la moció de censura que afrontarà aquesta setmana l'alcalde socialista de Sant Hipòlit de Voltregà, Xavier Vilamala: "Se li demanava que renunciés a ser socialista per mantenir l'alcaldia" ha denunciat Illa, que ha reclamat "que no ens parlin de respecte els que violenten la llibertat d'opinió, de participació i d'expressió poltítica a companys nostres que defensen les seves idees".

Per últim, preguntat sobre possibles aliances electorals, Illa "trobaria lògic que aquells que ja han pactat a Madrid, com C's i PP concorreguessin junts a les eleccions" però ha destacat que el PSC "només pactarà amb els que vulguin buscar acords dins del marc de l'estat de dret i vulguin deixar de banda l'immobilisme dels darrers anys".

Per la seva banda, Jaume Collboni, segon tinent alcalde de Barcelona, ha demanat un posicionament clar a l'alcaldessa Ada Colau davant la consulta per saber si continuar el pacte de govern existent entre Barcelona en Comú i PSC: "Demano a Colau que sigui igual de clara com ho sóc jo amb els ciutadans de Barcelona i digui que defensa aquest pacte d'esquerres per la ciutat" ha demanat Collboni, que ha destacat que la voluntat del pacte era i és la de "posar Barcelona com a prioritat al marge del context polític que hi ha a Catalunya i Espanya". Collboni ha remarcat que el PSC "té paraula i conviccions i compleix els seus pactes i defensa les seves idees" Per això ha demanat a Ada Colau que expliqui perquè ella defensa el pacte d'esquerres que tenim "o si no, que digui amb qui governarà. Amb Trias? Amb Bosch? Amb els dos a l'hora?" s'ha preguntat.