El PSC defensa que s’agilitzi l’entrada dels Mossos a l’Europol

  • Actualizado:
  • Creado:

José Zaragoza recorda que es tracta d’un cos policial “que sempre ha defensat la legalitat i el seu compliment, com la resta de forces i cossos de seguretat de l'Estat”

José Zaragoza, durant la seva intervenció
José Zaragoza, durant la seva intervenció

El diputat del PSC José Zaragoza ha defensat avui a la Comissió d’Interior que s’agilitzi l’entrada del cos dels Mossos d’Esquadra a l’Europol. Zaragoza ha recordat que els Mossos són un cos policial “que sempre ha defensat la legalitat i el seu compliment, com la resta de forces i cossos de seguretat de l'Estat”. En aquest sentit, ha insistit, “van demostrar la seva eficàcia en els atemptats del 17 d'agost passat treballant de forma conjunta i coordinada”. “I ho tornaran a demostrar com policia judicial en defensa de la legalitat el proper 1 d'octubre”, ha afirmat. Per això, els Mossos “necessiten dels instruments que l'acord de la Junta de Seguretat de Catalunya amb el Ministeri de l'Interior els permetria accedir en temps real a la informació de la Europol”. La iniciativa s'ha aprovat gràcies als vots del Grup Socialista. El PP hi ha votat en contra.

D’altra banda, Zaragoza ha criticat durant la seva intervenció que el partit que feia la proposta, PDeCAT, hagi aprofitat per no prendre’s amb seriositat un tema “molt important per a la seguretat”. “Cal respecte pels Mossos”, ha dit el diputat del PSC, que ha recordat que  es mereixen “dignitat” per la seva labor. “Convertir un tema tan important com aquest en un espectacle grotesc és un error”, ha insistit Zaragoza, que ha conclòs que la presència dels Mossos a l’Europol "no és cap broma: només des del respecte i la serenitat ho aconseguirem”.

Palabras clave: