“El Govern d'Espanya està capitanejant una posició constructiva, positiva i solidària de la crisi migratòria”

  • Actualizado:
  • Creado:

L’eurodiputat socialista Javi López és al vaixell Astral al costat de l’Open Arms en una missió d'Observació

L’eurodiputat socialista Javi López és al vaixell Astral al costat de l’Open Arms en una missió d'Observació. Ahir l'ONG va realitzar un rescat de 60 persones (de 14 nacionalitats, amb menors i dones) a la Mediterrània central, a les costes líbies. En rebre la negativa d'atracar als ports segurs d'Itàlia i Malta, es dirigeix ​​a Barcelona després de l'autorització del Govern d'Espanya de realitzar un desembarcament segur en aquest port, tal com havia sol·licitat l'ONG. S'espera la seva arribada el dimecres 4 al matí.

 

Des de l’Astral Javi López ha declarat que “avui el Mediterrani és testimoni de les misèries i esperances d'Europa. Davant d'una actitud mesquina de Salvini i el Govern italià amb un tancament de ports contrari a la legalitat internacional i els compromisos europeus, el Govern d'Espanya està capitanejant una posició constructiva, positiva i solidària de la crisi migratòria. I això ho està fent tant en les seves posicions al Consell Europeu com amb les seves accions”.

 

L'eurodiputat ha afegit que “hem de subratllar la increïble tasca que realitzen ONG com Open Arms i reclamem protecció per a aquells que intenten protegir”. Finalment ha recordat  que “la crisi migratòria està sent una construcció política per part dels governs que busquen el tancament de fronteres i el replegament identitari. Els números ens recorden que les arribades per la Mediterrània han baixat a la meitat que l'any passat i són molt menors a les de 2015 i 2016”.

 

 

Palabras clave: