El Congrés aprova per unanimitat la iniciativa del PSC per dur a terme un simulacre europeu de caràcter nuclear finançat per la Comissió Europea a les centrals de Vandellòs i Ascó

  • Actualizado:
  • Creado:

Joan Ruiz defensa que és una "perfectament assumible en el marc del que estableixen el corresponents plans d’emergència nuclears exteriors de les centrals nuclears tarragonines

Joan Ruiz
Joan Ruiz

La Comissió d’Energia, Turisme i Agenda Digital ha aprovat aquesta tarda per unanimitat, a iniciativa el PSC, que s’estudiï la possibilitat de dur a terme un simulacre europeu de caràcter nuclear a les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs, similar al denominat Curiex 2013, finançat per la Comissió Europea.

El diputat del PSC Joan Ruiz, encarregat de defensar l’esmena, ha afirmat que “es tracta d’una iniciativa perfectament assumible en el marc del que estableixen el corresponents plans d’emergència nuclears exteriors de les centrals nuclears tarragonines. El finançament de la Unió Europea seria molt adequat, de fet, ja hi ha precedents en aquest sentit com és el cas de la central nuclear d’Almaraz, a la província d’Extremadura”. 

En aquest sentit Joan Ruiz considera que “aquest simulacre serà útil per garantir les màximes condicions de seguretat a les centrals nuclears de les comarques tarragonines. Els socialistes sempre hem defensat una política de tolerància cero en relació als riscos en matèria de seguretat nuclear i ens reafirmen en la nostre posició”, ha recordat.

“Cal millorar els operatius i els sistemes d’organització de les centrals per garantir la màxima seguretat de la població i la necessària confiança entre les centrals nuclears i els òrgans reguladors institucionals”, ha dit el diputat. L’objectiu de tot plegat és “evitar que es pugui produir el més mínim incident i per això demanem que es dugui a terme aquest simulacre finançat amb diners europeus”.

Finalment el diputat tarragoní ha recordat que l’anterior Govern socialista va treballar sobre cinc línies d’actuació per evitar accidents i riscos a les centrals nuclears del país. D’entre aquestes ha destacat el foment de les polítiques de seguretat, la celeritat en el procés de presa de decisions i la diligència en el procés d’identificació i de resolució dels problemes que es puguin detectar en un moment determinat. 

Palabras clave: