Convé urgentment obrir una negociació sense prefigurar resultats ni excloure cap proposta

  • Miquel Iceta
  • Actualizado:
  • Creado:

Iceta crida Rajoy i Puigdemont a "desescalar un conflicte que ens pot portar al desastre"

Miquel Iceta ha alertat aquest matí del "desastre imminent que suposaria que el President Puigdemont faci una declaració unilateral d'independència aquesta setmana" i ha mostrat la seva preocupació davant un fet "que posaria en risc la unitat civil de Catalunya, les institucions i l'autogovern".

Iceta, que ha reiterat la seva condemna a l'actuació policial desproporcionada viscuda ahir, ha remarcat que un referèndum il·legal no pot servir per legitimar una declaració unilateral d'independència i ha recordat que ni les xifres que donen ho avalen: "cal escoltar als catalans que van anar a votar i aquells que no ho van fer".

El primer secretari del PSC ha confirmat davant la premsa el que pels socialistes "són els nostres pitjors presagis en una jornada nefasta" i ha cridat Rajoy i Puigdemont a defensar l''estat de dret i a iniciar de manera immediata la negociació política: "Diem no a la declaració unilateral d'independència. Sí a la negociació. A una negociació en la qual no es prefigurin resultats i no quedi exclosa cap proposta". En aquest sentit Iceta els ha reclamat que retrocedeixin i desescalar el conflicte: "Cal que el Govern de La Generalitat abandoni la via unilateral i que el govern espanyol abandoni, per exemple, el control de les finances" i ha insistit en la necessitat urgent que s'iniciïn ja els treballs de la comissió pel diàleg creada al Congrés a proposta dels socialistes.