El PSC es reuneix amb els impulsors de “Federalisme social”

  • Actualizado:
  • Creado:

El primer secretari del PSC i candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Miquel Iceta, juntament amb Eva Granados, número 2 de la llista, i Pol Gibert, número 11, s’han reunit aquest migdia amb una dotzena de representants de diferents sindic

Membres d’UGT, CCOO, USOC i Entesa federalista han volgut presentar a Miquel Iceta el contingut d’aquest manifest i li han traslladat la seva preocupació per una “situació d’enfrontament de dos extrems que s’han retroalimentat entre ells i que ha propiciat una fractura interna a Catalunya i a la resta d’Espanya”. Els impulsors de “Federalisme social” han lamentat la “fugida endavant” del cessat Govern de la Generalitat i han reivindicat que “el món sindical, davant d’aquestes dues opcions extremes sense cap sentit, no podia quedar al marge”.

Per als Federalistes socials, com ells mateixos s’anomenen, “cal una reforma constitucional en sentit federal, que es ratifiqui en referèndum”. Per tant “cal que aquest federalisme social vagi més enllà de les eleccions del 21 de desembre i contribueixi a establir un moviment que es consolidi com a veritable plataforma d’impuls del federalisme a Catalunya i Espanya”.

Miquel Iceta ha agraït la complicitat dels impulsors d’aquest manifest amb el projecte territorial dels socialistes, i els ha assegurat que comparteix amb ells el diagnòstic i la solució al problema, que passa per la via federal. El candidat socialista els ha traslladat també la seva preocupació per les nefastes conseqüències econòmiques que ha comportat el “procés” i, amb elles, els més que provables efectes negatius per als treballadors. 

Ficheros adjuntos: