El municipalisme socialista en defensa de la candidatura de Barcelona com a seu de l'Agència Europea del Medicament

  • Actualizado:
  • Creado:

El proper dilluns, 20 de novembre, el Consell de la Unió Europea (UE) ha de prendre un dels acords més importants dels seus darrers anys amb motiu de les conseqüències de la sortida del Regne Unit de la UE.

Com és decidir quina serà la ciutat seu per acollir un dels organismes europeus més destacats que depenen de les institucions europees: l’Agencia Europea del Medicament (EMA, per les sigles en anglès).

Barcelona, amb totes les institucions i societat civil catalanes i espanyoles fent-li costat i treballant plegats, han defensat durant els darrers mesos aquesta candidatura.

Com a capital de Catalunya i com la capital espanyola amb més projecció europea i global, es troba davant un nou repte de ciutat, de país, i d’Estat, que cal defensar fins el darrer moment, i aquesta darrera setmana serà del tot cabdal abans de prendre la decisió definitiva.

Es per aquest motiu que des de la Secretaria de Política Municipal del PSC, hem proposat a tots els nostres Grups municipals que presentin en els seus respectius plens una proposta de moció en defensa d’aquesta candidatura per a la seva capital del país, amb l’objectiu de recollir “més suports institucionals, i en concret, de municipis catalans per demostrar que no sols es tractar d’una candidatura d’una sola ciutat, sinó del conjunt del país” segons explica Jaume Collboni, secretari de Política Municipal del PSC.

“Aquesta moció no sols pretén aconseguir una adhesió oficial de tots els municipis catalans, sinó també fer-los particeps que assolir la seu de l’EMA, suposa un fet d’importància estratègica pel conjunt del nostre territori, per a les seves potencialitats en el món de la recerca i l’empresa farmacèutica, dels serveis, i de generació de nous llocs de treball directes i indirectes per a la nostra ciutadania” com així ho defensa Xavier Amor, secretari de Coordinació de Política Municipal dels Socialistes de Catalunya.

La proposta de moció també vol acordar que en el cas que finalment, Barcelona sigui designada com a seu de l’EMA, cada municipi que així ho aprovi, ofereixi la seva disponibilitat, a acollir alguns dels serveis que com a seu pugui tenir aquesta agència europea.

Per Collboni, afegeixi que “la nostra moció que animem sigui assumida per altres grups municipals, és una prova més que des del municipalisme socialista treballem amb la mateixa intensitat i coherència estiguem governant o a l’oposició, i posant sempre per endavant les nostres responsabilitats en polítiques i gestió locals per sobre de qualsevol altres consideracions”.

Ficheros adjuntos: