Joventut

La joventut de Catalunya reclama i necessita un autèntic pla de rescat per no esdevenir una generació perduda.

Imatge il·lustrativa de 'Joventut'

Per a què els nostre joves tinguin confiança en el seu futur, cal abordar polítiques específiques que estiguin a l’alçada dels seus problemes i les seves necessitats. La necessitat a curt termini dels joves és tenir oportunitats de trobar feina i poder desenvolupar el seu projecte vital. 

La crisi econòmica ha colpit durament els joves, víctimes d’un mercat laboral inestable caracteritzat per la seva precarietat i temporalitat. Paral·lelament, les polítiques de retallades dels Governs del PP i de CiU han condemnat tota una generació de joves, que cada cop tenen menys recursos per estudiar, menys oportunitats de treballar i escasses possibilitats d’emancipar-se.

El lema "joves sense present ni futur" seria potser un dels que millor defineixen la imatge que els joves a Catalunya tenen d'ells mateixos. Com a societat hem de ser capaços de donar una resposta adequada a aquesta generació, la més ben formada i preparada de la història.

 

Catalunya, país per a joves

  • Crearem plans d’ocupació local per crear llocs de treball per a la gent jove, donant prioritat especial a la inserció al tercer sector.
  • Apostem per una reducció de la dualitat al mercat laboral i rebutgem la proliferació dels contractes temporals per generar precarietat.
  • Recolzarem al programa ERASMUS i altres beques de mobilitat europea.
  • Crearem una oficina de mobilitat laboral, per donar suport a gent jove que ha emigrat i facilitar el seu retorn.
  • Reforçament de l’autonomia dels joves en els sistemes de protecció i justícia juvenil, programes específics d’emancipació.

Fitxers adjunts: