Trump és un perill per la democràcia, els drets humans i l’ordre internacional

  • Javi López
  • Actualitzat:
  • Creat:

L’eurodiputat del PSC demana a la Comissió Europea que reaccioni d’una manera contundent contra les mesures racistes, inhumanes i anticonstitucionals del President Trump.

L’eurodiputat i Secretari d’Impuls Europeu del PSC, Javi López, ha declarat avui que es troba profundament preocupat per la deriva autoritària que el President d’Estats Units Donald Trump mostra dia a dia. En especial, López ha senyalat les darreres mesures que ha aprovat Trump per ordre executiva: la construcció del mur amb Méxic i la prohibició d’entrada als Estats Units als ciutadans de sis països musulmans.

En relació amb la primera, l’eurodiputat López s’ha mostrat radicalment en contra de la mesura de construcció d’un mur amb Mèxic perquè “com a socialistes som internacionalistes i estem en contra de tots els murs, a favor del diáleg i en contra de les amenaces, i les paraules i accions del President Trump en els primers dies del seu mandat en contra de Méxic són alarmants”.

En aquest sentit, López ha volgut traslladar la plena solidaritat del PSC amb el Govern i el poble mexicà, “al qual ens uniexen profunds llaços històrics i culturals” i ha recolzat la petició del PSOE de demanar al Govern espanyol que convoqui una Cimera Iberoamericana per abordar aquesta qüestió de forma conjunta. 

D’altra banda, Javi López ha volgut mostrar el seu profund rebuig a l’ordre decretada divendres passat pel President Trump de prohibir l’entrada de totes les persones procedents de Líbia, Iran, Iraq, Síria, Sudan, Somàlia i Yemen, que arriben als Estats Units durant 90 dies. “És absolutament intolerable que es prohibeixi l’entrada als Estats Units a persones únicament per motius d’orígen o religió. És anticonstitucional, inhumà i viola les convencions internacionals de Drets Humans.

La coneguda com a #MuslimBan suspèn també el sistema d’admissió de refugiats a EEUU durant 120 dies, i el programa d’acollida de refugiats provinents de Síria de manera indefinida. “Aquestes mesures van en contra de la democràcia i els drets humans i posen en risc l’ordre internacional com no havíem vist en dècades”, ha declarat López, que ha anunciat que s’adreçarà avui mateix a la Comissió Europea per exigir a la UE que es posi al capdavant de les crítiques i reaccioni de forma contundent i eficaç contra aquestes mesures migratóries, en coherència amb els nostres valors i principis.

Paraules clau: