“President, canviï de rumb, utilitzi la porta que li ha deixat oberta el Tribunal Constitucional; el PSC està disposat a ajudar-lo”

  • Actualitzat:
  • Creat:

Pere Navarro recorda a Mas que l’únic camí possible per aconseguir una consulta legal i acordada és el diàleg i la reforma de la Constitució

El president del Grup Parlamentari Socialista i primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha instat avui al president de la Generalitat, Artur Mas a repensar la seva estratègia sobre el futur polític de Catalunya, després de la sentència unànime del Tribunal Constitucional declarant inconstitucional la declaració de sobirania aprovada pel Parlament. “Vostè està atrapat, perquè sap que sense acord no hi ha consulta; així que canviï de rumb, utilitzi la porta que li ha deixat oberta el TC, reformem junt la Constitució si es vol fer la consulta, el PSC està disposat a ajudar-lo”.

Pere Navarro ha constatat que la reforma federal que defensen els socialistes catalans és avui més possible que mai a través del pronunciament de l’alt tribunal i ha insistit que “si volem canviar la relació entre Catalunya i Espanya l’únic camí possible és un canvi constitucional, un camí que el PSC ha marcat fa temps”. “Catalunya i Espanya necessiten més Tarradellas i més Suárez, més intel•ligència i menys testosterona” per entomar aquest repte ha assegurat Navarro, que ha vaticinat que el president i la resta de partits favorables a la consulta “acabaran pujant a l’autobús del diàleg i l’acord més d’hora que tard”.

 

Preguntes sobre l’estat de Les Gavarres i violència de gènere

En el torn de preguntes al Govern, el diputat Juli Fernández ha demanat al Govern que “lideri un pla de protecció contra els incendis i una actuació decidida pel que fa la prevenció” davant la situació que pateixen els boscos del massís de les Gavarres arran de la gran nevada de 2010 i els perills que aquesta situació comporta, com es va demostrar amb l’incendi de fa unes setmanes. “Les Gavarres necessiten actuacions d’emergència i de l’atenció d’aquest Govern, lideri aquest compromís”, li ha dit al conseller d'Agricultura. El diputat Fernández ha defensat una gestió dels boscos catalans que combini l’aprofitament, l’ús de fusta per la producció de biomassa, i afavoreixi complicitats entre el sector privat i el públic, “perquè no s’hi val a dir que els boscos no estan nets perquè els privats no netegen; cal que actuem abans no sigui massa tard”.

La diputada Montserrat Capdevila ha demanat al Govern quines iniciatives posarà en marxa per aturar l’escalada de violència de gènere que s’ha donat a Catalunya durant els tres primers mesos de l’any. “Catalunya lidera el trist rànquing de tot l’estat en el nombre de dones que han mort a mans de les seves parelles o ex-parelles, i aquest repunt de la violència masclista requereix una actuació urgent i contundent del Govern”. Capdevila ha retret al conseller d’Interior que les seves bones intencions no vagin acompanyades de fets, com es manifesta en les retallades en salut, benestar i serveis socials o interior, a través dels plans per retallar el 20% de les plantilles dels jutjats de violència de gènere a Catalunya. “El Govern no pot deixar sense resposta les víctimes de violència masclista, no podem fer marxa enrere en això, i li demano una acció conjunta de tots els grups parlamentaris per posar-hi fre”, ha conclòs Montserrat Capdevila.

Fitxers adjunts:

Paraules clau: