"No es poden aprovar lleis de desconnexió amb la reforma del reglament que proposen Junts pel Sí i la CUP”

  • Actualitzat:
  • Creat:

Ferran Pedret recorda que “no érem partidaris d’una reforma del reglament del Parlament en aquestes circumstàncies, sense consens i sobretot en la forma que s’ha debatut”

El portaveu adjunt del Grup Socialista, Ferran Pedret, ha afirmat avui que els socialistes “no érem partidaris d’una reforma del reglament del Parlament en les circumstàncies que s’ha produït, sense consens, i sobretot en la forma que s’ha debatut”. “Ens vam oposar a la constitució d’una ponència conjunta per la reforma exprés del Reglament i cap dels grups de l’oposició va participar-hi. En menys de 15 minuts van acordar el contingut d’aquesta reforma. I volem recordar que teníem una reforma del reglament relativament recent que es va produir amb un notable grau de consens i si l’havíem de revisar-lo havíem de tenir un consens similar”, ha afegit.

 

“Per què aquesta sobtada fal·lera per fer una reforma del reglament? Els portaveus tant del govern com dels grups parlamentaris han estat anunciant quin era el seu objectiu: està enfocada a permetre una tramitació exprés de les lleis de desconnexió, amb el mínim debat possible, i manllevant les garanties als grups i el nostre dret a esmena. És un abús i un atropellament dels drets dels diputats, No es poden aprovar lleis de desconnexió amb la reforma del reglament que proposen Junts pel Sí i la CUP”, ha dit.

 

En aquest sentit, Ferran Pedret ha recordat el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries, “que diu que aquesta reforma no serveix en absolut per a allò que vostès l’han dissenyat. Només des d’un incomprensible acte de fe es pot dir que el Consell de Garanties els ha donat la raó”.