Miquel Iceta proposa a Puigdemont una estratègia conjunta per analitzar els atemptats del 17A

  • Actualitzat:
  • Creat:

“Hem de treballar plegats per prevenir accions d’aquesta naturalesa i estar en condicions de respondre de la millor manera possible a eventuals futurs atemptats”

El president del grup parlamentari socialista, Miquel Iceta, ha proposat avui al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, posar en marxa una estratègia conjunta per tal d’abordar les causes i les conseqüències dels atemptats jihadistes que van colpejar Barcelona i Cambrils el passat 17 d’agost. Miquel Iceta ha proposat celebrar una reunió amb els presidents dels grups parlamentaris i el conseller d’Interior per abordar aquesta qüestió i per constituir una comissió d’experts que pugui analitzar “amb independència i discreció” els atemptats que hem patit, conjuntament amb el Departament d’Interior i els cossos policials, “per tal de contribuir a la millora dels nostres mecanismes de seguretat, sense partidismes”.

 

“Hi ha temes que hem de situar per sobre del debat polític, i malgrat que el clima polític no acompanya, hem de treballar per contribuir a millorar les condicions per de la lluita contra el jihadisme al nostre país”, ha remarcat Iceta, que ha deixat clar en tot moment que no es tracta d’eludir els mecanismes parlamentaris de control del govern, però sí seria convenient demostrar que en aquesta qüestió cal fer costat al cos dels Mossos d’Esquadra, als altres cossos i forces de seguretat, a les policies locals i als serveis d’intel·ligència, per tal de treballar cada dia millor per prevenir accions d’aquesta naturalesa i estar en condicions de respondre de la millor manera possible a eventuals futurs atemptats. “Tenim molts problemes com a país però la màxima preocupació que hem de tenir tots plegats és la seguretat dels nostres conciutadans”, ha assegurat el líder dels socialistes catalans.

 

 

Pregunta sobre les garanties democràtiques de l’1O

 

En el torn de preguntes al Consell Executiu, la portaveu Eva Granados, ha demanat al conseller d’Afers Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, sobre les garanties democràtiques que s’oferiran als ciutadans de Catalunya si s’arriba a organitzar el referèndum il·legal del proper 1 d’octubre. “Falten 26 dies per aquesta votació i ja no poden enganyar més; hi haurà vot per correu? Amb quin cos electoral es convocarà? Enviaran targetes censals? Hi haurà cabines per garantir el vot secret? Podran votar els catalans a l’estranger?”, ha preguntat Granados a Romeva sense obtenir cap resposta. “O bé no han fet res i estan enganyant a tothom o estan perpetrant una estafa, no hi ha cap llei que els empari per fer el cens per aquesta consulta”, li ha recordat la portaveu socialista, per qui s’estarien violant normes catalanes i espanyoles si s’està fent un llistat d’esquenes a la ciutadania amb dades personals, adreces i documents d’identitat, “violant el dret a la intimitat dels ciutadans i fent volar pels aires la protecció d’aquest dret que, com a Govern, haurien de garantir”, ha conclòs.