Meritxell Batet: “Cal arreglar la situació dels CIEs”

  • Actualitzat:
  • Creat:

La diputada es reuneix amb el Defensor del Poble per abordar els motins i les fugues que s’han produït al centre de Zona Franca i a d’altres centres de l’Estat en les darreres setmanes

Imatge de la reunió
Imatge de la reunió

La coordinadora dels diputats i les diputades del PSC, Meritxell Batet, s’ha reunit aquesta tarda amb el Defensor del Pueblo en funcions, Francisco Fernández Marugán, per abordar la situació dels Centres d’Inernament d’Estrangers (CIEs). Des de fa un mes i mig s'han comptabilitzat gairebé una desena de motins i fugides al centres de la Zona Franca de Barcelona i també als situats a Múrcia (Sangonera la Verda) i a Madrid (Aluche). Aquesta situació, ha assenyalat Batet, “necessita ara solucions que mantinguin la dignitat dels interns, i a mig termini cal repensar aquests centres i buscar una sortida a les persones que arriben al nostre país”.

Batet, que ha recordat que en nombroses ocasions s’han denunciat les condicions dels CIEper part del Grup Parlamentari Socialista, així com també ho han fet organitzacions humanitàries i policials, ha estat acompanyada a la reunió per portaveus socialistes a les Comissions d’Interior, Cooperació Internacional i Unió Europea.

Paraules clau: