Lídia Guinart demana al Govern de l’Estat que desterri els programes masclistes de la televisió pública

  • Actualitzat:
  • Creat:

La diputada del PSC assenyala que “la violència de gènere no només és una xacra en la societat actual, sinó que continuarà sent-ho en el futur si no eduquem i conscienciem la nostra joventut”

Lídia Guinart, durant la seva intervenció
Lídia Guinart, durant la seva intervenció

La diputada del PSC Lídia Guinart ha denunciat avui que la violència de gènere “no només és una xacra en la societat actual, sinó que continuarà sent-ho en el futur si no eduquem i conscienciem la nostra joventut”. En aquest punt, ha recordat que un de cada tres joves la veu com una cosa “normal”. Per això, ha insistit, “cal fer campanyes de conscienciació i prevenció”. Unes campanyes que el Govern duu a terme, però “no sempre amb fortuna: no poden assenyalar a les mares com a responsables úniques de l'educació dels seus fills i filles, ni culpar a l'alcohol que violin una noia”, com apunta l'última campanya del Ministeri de Sanitat, Igualtat i Assumptes Socials.

En la pregunta que ha dirigit a la ministra Dolors Montserrat en la sessió de control al Congrés, Guinart ha destacat la importància dels mitjans de comunicació, per la qual cosa ha afirmat que no poden continuar existint “programes masclistes en la televisió pública”. La diputada ha preguntat a la ministra si li semblen adequats programes com el ja suspès ¿Cómo lo ves?, que convidava personatges masclistes com Salvador Sostres a opinar sobre l'assetjament sexual, o com Hora Punta, “en què es cosifica les dones i s'exhibeixen com a reclam a noies en bodi com si fossin Mama Chichos. “Desterrin aquests programes”, ha exigit.

La diputada ha demanat també que s'engeguin ja “les mesures que aportem des del grup socialista al Pacte d'Estat, com l'Observatori de la Igualtat de RTVE”, propostes que no necessiten d'acords ni d'increments pressupostaris. “Aquí no valen vetos. A què estan esperant?”, ha insistit, per demanar al Govern que “vacunin ja nens i joves amb més i millor educació. Demà serà massa tard”.

*S'inclou el vídeo amb la intervenció de Lídia Guinart

Fitxers adjunts:

Paraules clau: