Lídia Guinart: “Cal que Rajoy demani perdó per la tragèdia del Yak-42”

  • Actualitzat:
  • Creat:

La diputada del PSC ha assistit a la Comissió de Defensa en què Cospedal sí que ha expressat la petició de perdó per part del Govern espanyol 14 anys després

Lídia Guinart
Lídia Guinart

La diputada del PSC Lídia Guinart ha afirmat avui que “cal que Mariano Rajoy demani perdó a les famílies de les víctimes del Yak-42”, 14 anys després de la tragèdia. Guinart ha assistit avui a la Comissió de  Defensa del Congrés en què la ministra María Dolores de Cospedal sí que ha traslladat la petició de perdó als familiars en nom de l’Estat. "Trillo i Rajoy han de demanar perdó, i el president ha de donar explicacions al Congrés", ha insistit la diputada.

Guinart ha inistit que “cal dir les coses pel seu nom” i que la tragèdia del Yak-42 “no va ser un accident, es podria haver evitat”, tal com indicava l’informe del Consell d’Estat. La diputada ha criticat que la ministra Cospedal “ha obviat en la seva intervenció qualsevol esment a Federico Trillo, el seu antecessor que va tenir i té una forma d'actuar indigna, arrogant i despectiva cap a les víctimes i els seus familiars".

"Hi ha encara massa incògnites que cal resoldre”, ha constatat Guinart, que ha insistit que cal saber “qui es va enriquir a costa del deficient transport, què va passar amb l'assegurança. I volem saber perquè vam haver de conèixer el dictamen del Consell d'Estat per un diari i no per la ministra Cospedal".

Paraules clau: