Javi López fa una crida al diàleg, a desescalar la situació actual i rebutja la via unilateral

  • Actualitzat:
  • Creat:

El Parlament Europeu debat sobre la situació política a Catalunya.

Aquest dimecres a la sessió plenària del Parlament Europeu a Estrasburg l'eurodiputat socialista Javi López ha intervingut sobre la situació política a Catalunya. Després dels esdeveniments de diumenge durant la celebració del referèndum il·legal, López ha fet una crida a la calma i al diàleg per resoldre la crisi política a Catalunya.

Com a socialista català, López ha manifestat també el seu rebuig a l'actuació d'alguns membres de les forces de seguretat: "molts hem vist unes imatges que ens han horroritzat, que en el nostre cas a més hem denunciat per tractar-se d’un ús desproporcionat de la força contra protestants pacífics".

A més, també ha considerat que el Parlament Europeu ha d'enviar un missatge sobre la situació política de fons i apel·lar "en primer lloc al respecte a l'estat de dret. No a la llei per la llei, sinó a la llei com a garantia de la convivència, la llei com a garantia del no abús dels poders públics."

En segon lloc ha apel.lat "al diàleg, a trobar solucions polítiques com a única sortida possible, a trobar nous consensos polítics que reconeguin i garanteixin a tothom els seus sentiments i les seves identitats."

Per ultim  l'eurodiputat català ha fet una crida "a desescalar la situació actual, a rebutjar qualsevol via unilateral que portarà la institucionalitat catalana al desastre. A complir amb la nostra responsabilitat com a europeus de trobar solucions fruit del reconeixement i la convivència enfront el conflicte."

Paraules clau: