Hem de fixar un rumb de progrés, no un rumb de fracàs rere fracàs

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

Iceta considera que els independentistes "faran el que digui la CUP i ja hem pres mal i en podem prendre més", i per això reclama canviar de rumb.

"Em comprometo a no oblidar una veritat que és eterna: Catalunya som tots i totes i el president de la Generalitat ho ha de ser de tots" ha dit Miquel Iceta aquest vespre a Mataró, on ha estat acompanyat del Secretari General del PSOE, Pedro Sánchez, la candidata a les llistes Alícia Romero i l'alcalde de Mataró, David Bote.


Iceta ha reclamat "reconciliar als catalans" i "posar-nos d'acord i refer ponts" i per això "necessitem solucions des del catalanisme, pragmàtiques i d'esquerra". El candidat socialista a la presidència de la Generalitat ha explicat la proposta socialista: "Volem més autogovern, millor finançament i contribuir a fer una Espanya federal". En aquest sentit, Iceta considera que "tenim l'obligació d'explorar els acords i no aprofundir en les diferències" i ha recordat que el President ho ha de ser de tots i no només d'una part: "no és perquè només fossin d'una part que Tarradellas va preservar les institucions a l'exili" ha recordat.


Iceta també ha recordat la necessitat d'un millor finançament i ha defensat que les idees que els socialistes estem posant sobre la taula "són pensades des de Catalunya però no només per Catalunya. No volem negar a cap territori res del que demanem per nosaltres. No volem privilegis, volem justícia, equitat i solidaritat".


"Volem fixar rumb de progrés i abandonar el rumb de fracàs rere fracàs" ha explicat el candidat socialista, que considera que la majoria de catalans "volem progressar i eixamplar l'espai central en el qual ens puguem posar d'acord". "Els independentistes faran el que digui la CUP, i ja hem pres mal i en podem prendre més" ha dit Iceta 


Pedro Sánchez s'ha referit a les paraules d'Albert Rivera, que ha considerat que votar el PSC és "llençar el vot a la brossa", per recordar-li que "en democràcia cap vot va a la brossa i que considerar que qui no et vota a tu llença el seu vot és una falta de respecte per tots els votants". El secretari general del PSOE ha demanat que el 21 de desembre "no sigui el dia de Catalunya contra Catalunya, sinó el dia de la Catalunya unida al voltant del progrés i la concòrdia".


La candidata socialista Alícia Romero ha lamentat el que considera que ha estat "una legislatura fallida" i ha demanat el vot per Miquel Iceta "perquè és l'única candidatura no independentista que apostarà per no seguir amb l'embolic". Romero també ha volgut preguntar als comuns a qui faran president: "si han de fer president a un independentista, que ho expliquin abans" ha reclamat.


L'alcalde de Mataró, David Bote, ha recordat amb orgull el llegat socialista, emfatitzant que "malgrat que tot el fet és important, el que realment ens mou és tot allò que volem fer i el nostre compromís per seguir treballant per la justícia social a Catalunya". L'alcalde de Mataró ha demanat el vot de Miquel Iceta "perquè és qui està en condicions per fer-ho, perquè ell és això, i perquè estem cansats que no ens diguin la veritat".