El trasllat cautelar de les obres de Sixena és un error, però és decisió d'un jutge i no té a veure amb el 155

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

El candidat socialista a la presidèncai de la Generalitat alerta que "o les legislatures vinents estan presidides per un esperit de pacte o això no ho arreglem"

"Lamento que es prenguin mesures cautelars com el trasllat de les obres de Sixena, abans d'una decisió definitiva, però la decisió és d'un jutge, no del govern de l'estat" ha declarat aquest matí el candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Miquel Iceta an una roda de premsa a l'ACN. Iceta ha remarcat que la decisió judicial "no té a veure amb el 155. Paraules com Sixena, art o Lleida no apareixen en els decrets del govern d'Espanya".

El candidat socialista ha recordat que la controvèrsia de les obres d'art de Sixena "ve de lluny" i ha lamentat la judicialització de la política, que provoca que els polítics "perdem capacitat d'incidència".

Respecte a les declaracions de Puigdemont, dient que Miquel Iceta és la cara amable del 155, el candidat socialista ha recordat que ell "sempre he estat una cara amable" i ha denunciat que si hi ha 155 "és per una decisió equivocada de no convocar eleccions per part de Puigdemont, que ha provocat un cost brutal que ens haguéssim pogut estalviar".

El primer secretari del PSC lamenta "el retorn a pantalles superades com la unilateralitat" i considera que "qui marca l'agenda és la CUP, que és l'únic discurs de l'independentisme que s'entén". Així doncs, Iceta considera que el consens a Catalunya s'estableix al centre, i explica que el seu objectiu "és guanyar les eleccions i esdevenir president" amb una campanya que intenta "honorar la institució a la qual aspiro, des del respecte als meus adversaris polítics".


Segons Iceta "Ha d'haver-hi un relleu a la Generalitat perquè l'experiència de Govern no ha estat bona". En aquest sentit, creu que cal obrir una etapa de diàleg: "si ha de ser relleu d'un front contra un altre no m'interessa" ha sentenciat.


El candidat socialista ha alertat que "o les legislatures vinents estan presidides per un esperit de pacte o això no ho arreglem" i ha desitjat que a Catalunya "guanyi la reconciliació".

Iceta també s'ha referit a les declaracions homòfobes que ha rebut a xarxes socials, les quals el PSC portarà a la fiscalia contra delictes d'odi.