El Congrés, amb el suport del PSC, defensa el model d’immersió lingüística a Catalunya i reprova el ministre d’Exteriors

  • Actualitzat:
  • Creat:

Manuel Cruz critica aquells que volen fer un ús partidista de l’educació

Manuel Cruz, durant la seva intervenció al Ple
Manuel Cruz, durant la seva intervenció al Ple

El diputat del PSC i portaveu d’Universitats del Grup Socialista, Manuel Cruz, ha defensat avui el model d’escola catalana i el sistema d’immersió lingüística, que “tan bons resultats ha portat per a la cohesió social a Catalunya”. En aquest sentit, ha recordat la contribució dels socialistes (amb noms tan il·lustres com la institució de Rosa Sensat o a la senadora socialista Marta Mata) a un model que considera la llengua catalana “el centre de gravetat del sistema educatiu”. És per això que el Grup Socialista hi ha votat a favor avui al ple del Congrés dels Diputats, en què els vots del PSC han servit també per reprovar el ministre d’Afers Exteriors, Alfonso Dastis, que va afirmar en diversos mitjans de comunicació. Els dos punts han estat aprovats.

Tot i això, Cruz ha criticat que ERC, el grup impulsor de la pnl, pretengui fer un ús partidista de l'educació. En aquest sentit, ha assenyalat que, precisament perquè el model d'escola catalana ha estat un model d'èxit, “s'imposa, aconseguits els objectius primordials dissenyats fa dècades, examinar, amb criteris professionals i no ideològics, en què es pot millorar”. El diputat ha recordat que ha dedicat tota la seva vida a l’ensenyament i ha criticat que una activitat “tan noble” s’utilitzi de vegades de manera “oportunista”

Paraules clau: