Carme Chacón: “Els culpables de l’empobriment social d’aquest país tenen noms i cognoms: Mariano Rajoy i Artur Mas”

  • Actualitzat:
  • Creat:

La candidata del PSC a les eleccions generals ha presentat avui la llista electoral per a la circumscripció de Girona acompanyada del cap de llista, Marc Lamuà, a la seu dels centres universitaris UOC, UNED i ERAM

Chacón amb la candidatura de Girona
Chacón amb la candidatura de Girona

La candidata del PSC a les properes eleccions generals, Carme Chacón, ha afirmat avui que “Espanya i a Catalunya tornen a ser un lloc on les famílies han de decidir quins dels seus fills van a la universitat, perquè tots ja no hi poden anar". "La universitat s'ha acabat privatitzant per culpa dels diners que avui costa l’accés a las formació educativa superior”, ha afegit.

Chacón ha denunciat que des que governa el PP, el les taxes universitàries ha augmentat fins un 67%, però encara considera més greu que des que governa la dreta a Espanya el preu dels màsters s’ha incrementat un 170%. Per a la candidata, “això suposa que hi ha molts pares i moltes mares que avui han de decidir que els seus fills no vagin a la universitat, tal com havien somniat tota la vida”.

La cap de llista del PSC a les eleccions generals també s’ha referit a la retallada que han patit les beques amb el govern del PP i ha recordat que “l’aportació de l’Estat per a les beques Erasmus s’ha retallat en un 75% respecte al darrer govern socialista”. En aquest sentit, ha recordat que amb José Maria Aznar el complement de l’Estat per les beques Erasmus ascendia a  4,3 milions d’euros i que José Luis Rodríguez Zapatero va incrementar aquest import fins als 62,9 milions d’euros. Per tant, avui “hi ha menys beques i amb menys dotació econòmica” ha conclòs.

Per tot això, la candidata ha afirmat que “necessitem un canvi urgent, per a moltes coses, però també per a l’ensenyament”. Carme Chacón ha recordat que els socialistes “volem un pacte estatal per a la educació;  derogarem la LOMCE,  traurem la religió del currículum oficial escolar, però, sobretot,  volem ser capaços d’arribar a un consens que permeti que les. generacions d'ara i les futures puguin accedir als estudis superiors, i fer-ho amb regularitat”.

En aquest context, Carme Chacón ha afirmat que els socialistes “tindrem com a prioritat la ciència, no només per als currículums personals, sinó també en els Pressupostos Generals  de l’Estat amb l’R+D+i com el gran motor de la nova economia competitiva  que necessita aquest país”, i ha afegit que “cal una revolució en formació professional; nosaltres tenim un problema greu en la formació professional  superior que, a més, amb aquests anys de crisi cal solucionar urgentment”.

Las candidata del PSC ha afirmat que “volem gratuïtat de l’ensenyament dels 0 fins als 18 anys”,  i ha denunciat la política de la dreta catalana en aquest àmbit dient que “es insòlit  que després d’una despesa anual del darrer govern socialista a la Generalitat amb 110 milions d’euros per a escoles bressol, l’últim pressupost de Convergència i Unió amb el suport d’Esquerra Republicana hagi estat de 0 euros per a escoles bressol”.

La candidata del PSC ha afirmat que a dia d’avui “hi ha alumnes que tenen dret a beques menjador  i que la Generalitat no els les paga, tot i sabent que aquests nens només fan un àpat al dia”. En aquest sentit, Chacón ha dit que “no arreglarem aquesta situació fins que els dos actors que ens han portat fins aquí, Artur Mas i Mariano Rajoy, no surtin de l’escena política”.

Paraules clau: