Batet denuncia que Cs “ni suma voluntats, ni proposa solucions, ni ajuda a la cohesió social ni a mantenir un diàleg sincer” sobre Catalunya

  • Actualitzat:
  • Creat:

El Grup Socialista vota al Congrés en contra d'una iniciativa de Cs, que s'ha negat a un espai de diàleg i a buscar una sortida que permeti “desterrar la divisió i reforçar la convivència”

Meritxell Batet, durant la seva intervenció
Meritxell Batet, durant la seva intervenció

El Grup Socialista ha votat avui en contra d'una proposició no de llei de Ciutadans sobre la situació de Catalunya. El Grup d'Albert Rivera s'ha negat a acceptar una esmena socialista que incloïa un suport explícit als alcaldes i les alcaldesses socialistes que estan patint assetjament i també obrir un espai de diàleg i a buscar una sortida que permeti “desterrar la divisió i reforçar la convivència”. La coordinadora dels diputats i les diputaddes del PSC al Congrés, Meritxell Batet ha criticat que la pnl de Cs només serveix “per sortir a la foto, per alimentar fronts que bloquegen la situació, per dividir-nos més, fins i tot en aquells que compartim elements essencials”. Amb la seva actitud, Cs “ni suma voluntats, ni proposa solucions, ni ajuda a la cohesió social ni a mantenir un diàleg sincer i honest que vagi al fons de la qüestió”. La seva iniciativa, ha insistit, “no aclareix res”.

“Des del moment en què el Govern de la Generalitat i els grups que li donen suport van decidir violentar la legalitat, les institucions catalanes democràtiques, els drets d'us parlamentaris, vulnerar en definitiva drets i llibertats dels ciutadans, el Partit Socialista ha estat en la defensa de la democràcia, de l'Estat de dret i de la legalitat; aquí al Congrés i en el Parlament de Catalunya”. “I el que és més important: a peu de carrer, amb els nostres alcaldes i alcaldesses, el reconeixement de les quals demanem avui a aquesta càmera que es produeixi”. Uns dirigents municipals que “mereixen aquest reconeixement explícit, la qual cosa proposa la nostra esmena”.

Batet ha recordat que hi ha un post 1-O, “on és imprescindible buscar solucions polítiques i trobar escenaris de diàleg”. Per això, el sentit de l'esmena socialista, igual que la creació de la comissió per a la reforma del model territorial -que ha tingut avui el suport majoritari en la Junta de Portaveus-, “és evitar que el 2-O seguim en la mateixa situació en la qual estem avui, la que ens ha portat fins a aquí”. “Podem no encertar-la, però com segur no encertarem és no fent res o debatent sobre el no-res, que és el que estem fent aquesta tarda”, ha denunciat la diputada. La diputada ha denunciat la irresponsabilitat dels quals governen a Catalunya i s'han saltat la legalitat, però al mateix temps ha qualificat d' “irresponsable” la iniciativa de Ciutadans, així com l'actitud del PP durant tots aquests anys, “que ha contribuït a arribar fins a aquí”.

Meritxell Batet ha dit que “davant una de les majors crisis de l'Estat que estem vivint tindria tot el sentit que aquesta càmera servís per compartir que s'està vivint a Catalunya un moment d'una gravetat extrema, que servís per compartir que la política és més necessària que mai, que tota proposta ha de contribuir a la cohesió social, al diàleg, a la negociació i a les renúncies per acabar en un consens”. És a dir, “el Congrés hauria de servir per compartir entre nosaltres i amb totes la societat que si de debò volem resoldre aquesta crisi territorial no podem estar buscant vencedors i vençuts, guanyadors i perdedors, perquè aquesta és garantia de conduir-nos al fracàs”.

 

*S'adjunta el vídeo de la intervenció de Meritxell Batet

Fitxers adjunts:

Paraules clau: