L’1 d’octubre no serà un referèndum, amb nosaltres que no hi comptin

  • Salvador Illa
  • Actualitzat:
  • Creat:

Salvador Illa posa en valor la iniciativa presentada avui per Pedro Sánchez, per a la creació d’una comissió al Congrés per abordar la crisi territorial: “s’ha de complir la llei però és hora de proposar solucions”

El secretari d'Organització, Salvador Illa, presenta el logo del 40 aniversari del PSC.
El secretari d'Organització, Salvador Illa, presenta el logo del 40 aniversari del PSC.

El secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, ha assegurat avui que “el que pretén organitzar el Govern de Catalunya i els partit que hi donen suport per al proper 1 d’octubre no és un referèndum, és un nou engany a la ciutadania de Catalunya”. Després de la primera reunió de la direcció del PSC del nou curs polític, Illa ha deixat clar que “l’Executiva del PSC ha reiterat que, amb nosaltres, que no hi comptin; no hi haurà urnes, ni garanties, ni cens… això no serà un referèndum i farem una crida als nostres votants i als nostres simpatitzants a no anar a votar”.

 

En aquest sentit, el dirigent socialista ha alertat que “el Govern de la Generalitat no hauria d’actuar al marge de la llei, denigrant les institucions catalanes, perquè res que estigui al marge de la llei té futur i l’únic que fa és dividir a la societat catalana”. “Actuant al marge de la llei estan posant en risc el nostre marc de convivència”, ha dit Salvador Illa, que s’ha mostrat també convençut que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a qui ha reclamat claredat davant la convocatòria de l’1 d’octubre, no se saltarà la llei.                         

Salvador Illa ha posat en valor la iniciativa presentada avui pel secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, per a la creació d’una comissió al Congrés per abordar la crisi territorial: “s’ha de complir la llei però és hora de proposar solucions, plantegem un instrument concret, a través de la creació d’una comissió al Congrés dels Diputats oberta a tots els partits, per posar en marxa el nostre full de ruta per trobar una solució al conflicte entre Catalunya i la resta d’Espanya”.

 

El secretari d’Organització dels socialistes catalans ha presentat el manifest de la Diada d’enguany, en què es posa de manifest que aquesta festa “és de totes i de tots, i en el nostre text la reivindiquem com un símbol d’unitat civil”. Illa ha informat que el PSC participarà, com cada any, en tots els actes institucionals.

 

La Comissió Executiva avui també ha acordat la creació d'una comissió organitzadora dels actes del 40 aniversari del PSC, que se celebraran el juliol de 2018. 

 

 

Fitxers adjunts: