Vull ser president per superar la divisió entre catalans

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta es presenta com "el candidat de tots els que volen l’acord i el canvi" proposant "un projecte factible i engrescador perquè vol sumar primer per multiplicar després”

El primer secretari del PSC i candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Miquel Iceta, s’ha erigit avui com “el candidat de tots els que volen l’acord i el canvi” en una conferència a Barcelona en la que, sota el títol ‘Solucions per a Catalunya’, ha desgranat la seva proposta electoral per a les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 21 de desembre. 


“Jo no vull limitar-me a defensar la legalitat. No vull limitar-me a assenyalar els riscos de la independència. Jo proposo un projecte factible i engrescador perquè vol sumar primer per multiplicar després”, ha deixat clar Miquel Iceta que s'ha mostrat convençut que és "un projecte que compta amb el suport de molta gent que abans mai s’havia plantejat donar suport a un candidat socialista”.


“Jo em comprometo a fer una campanya i  a desenvolupar una obra de govern inclusiva, de l’esquerra al centre, de l’autonomisme al federalisme. Vull desenvolupar un projecte amb fortes arrels de contingut social, ecològic i feminista en el que ens trobem còmodes molts ciutadans de diverses sensibilitats polítiques, socials, sindicals i culturals” ha explicat el candidat dels i les socialistes que ha destacat que vol ser president "per superar la divisió entre catalans” i que  treballarà a fons per evitar la divisió i una política de fronts: "Tots som Catalunya i la meva primera obligació serà trobar la manera que tots siguin escoltats i que tots puguin fer la seva contribució a un futur millor. Jo no vull la victòria d’uns sobre uns altres. No vull que la satisfacció de la meitat més un impliqui la derrota de la meitat menys un”.


Miquel Iceta ha insistit en què Catalunya, més que una votació, hauria de pactar un acord que li permeti aprofitar al màxim tot el seu potencial i ha parlat de la necessitat de trobar amplis suports socials per tirar endavant reformes de tot tipus: “Caldria pactar com fer créixer l’economia, com repartir la riquesa i com crear ocupació amb un nou model econòmic en el que el creixement no generi noves desigualtats, que sigui més respectuós amb el medi ambient i que estigui més atent a lluitar contra el frau i l’explotació laborals; Caldria pactar una Agenda per la Igualtat capaç de rescatar els ciutadans de les polítiques actuals, que el que han fet és afavorir que es desplomin els ingressos de les famílies amb menys recursos, i impulsar l’educació, defensar el sistema públic de salut i els serveis públics, capaç també d’aturar la privatització de drets i tornar als serveis socials d’accés universal; Caldria pactar una agenda de regeneració institucional i democràtica que permeti que la política, la democràcia, s’imposi sobre l’economia”, i un gran Pacte d’Estat per a Catalunya que permeti en primer lloc que la societat espanyola es conscienciï que la qüestió catalana és un tema d’Estat. 


“En un moment en que correm el risc d’abocar-nos a un conflicte permanent entre els que  proposen una solució impossible i els que neguen el problema, jo formulo una proposta d’esperança en les nostres possibilitats, en les nostres capacitats de superar aquest moment. Formulo una proposta catalanista, democràtica i reformista que interpel·la als catalans que volen ordre i progrés i que ens ha de permetre a molts fer molt de camí junts fins arribar a la Catalunya somiada pels nostres avis”, ha conclòs Miquel Iceta.

Adjuntem el text de la conferència
 

Fitxers adjunts: