President, evitar l’aplicació de l’article 155 està en les seves mans

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

El líder dels socialistes catalans reclama esgotar totes les vies de diàleg i s'ofereix a acompanyar Puigdemont al Senat demà divendres

Miquel Iceta conversa amb el president Puigdemont, en un moment de la sessió (ACN)
Miquel Iceta conversa amb el president Puigdemont, en un moment de la sessió (ACN)

El primer secretari del PSC i president del grup parlamentari socialista, Miquel Iceta, li ha dit avui al president de la Generalitat, Carles Puigdemontn, que "té a les seves mans evitar l'aplicació de l'article 155"; "vostè encara pot anar al Senat a demanar i oferir diàleg o convocar eleccions al Parlament en aplicació de la legalitat estatutària". Miquel Iceta ha assegurat en la seva intervenció en debat sobre l'aplicació d'aquest article avui al Parlament de Catalunya que el president "pot preservar les institucions del nostre autogovern" i ha fet una crida a que "ningú no cometi un error espectacular que pagaríem tots els catalans i les catalanes". 

 

Miquel Iceta ha estat molt crític amb la gestió del Govern de la Generalitat d'una legislatura que "ha estat un desastre total i absolut" centrada en una promesa electoral, la indepdència, que havia d'arribar en 18 mesos que ja han passat. "En negar-se a acceptar que no tenien prou suport per fer el que s’havien compromès a fer varen cometre l’error que ha marcat la legislatura, tenim avui una societat més dividida, una economia afeblida i un país més aïllat internacionalment; tot plegat a causa d’un objectiu legítim però equivocat i una estratègia també equivocada", ha dit.

 

Malgrat tot, el líder dels socialistes catalans s'ha ofert a Puigdemont a esgotar totes les vies de diàleg per evitar l'aplicació de l'article 155 de la Constitució acompanyant-lo, si s'escau, demà al Senat per buscar l'entesa que desencadeni en una decisió que "ningú vol". "Hauríem d'aprofitar-ho si és per obrir una possibilitat real de diàleg polític que tindria, com a primer benefici, l’allunyament de la perspectiva de l’aplicació efectiva de l’article 155 i no aprofundir en la ferida de la convivència", ha conclòs.

 

 

 

Fitxers adjunts: