Miquel Iceta s'adreça a la militància del PSC

  • Actualitzat:
  • Creat:

El Primer Secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya s'adreça als companys i companyes del Partit en el que qualifica d'una jornada trista

Us adjuntem el text de la carta que el Primer Secretari del PSC, Miquel iceta, ha fet arribar aquest vespre al conjunt de la militància del Partit.


Companys, companyes,

En una jornada trista per a Catalunya vull adreçar-me a tots els companys i les companyes del partit.

Avui, diputats del Parlament de Catalunya de Junts pel Sí i la CUP, que representen una minoria social nombrosa, però minoria al cap i a la fi, han declarat de forma unilateral, il•legal i antidemocràtica la República catalana.

És un greu error i una irresponsabilitat enorme. Posa en risc les nostres institucions d’autogovern, el progrés econòmic  i la convivència a Catalunya. Les tres coses de forma simultània.

Com havíem advertit des de fa temps, situar les institucions catalanes fora de la legalitat havia de tenir greus conseqüències. Hem treballat de valent per evitar-ho. Vull agrair totes les mostres de suport, afecte i solidaritat que hem rebut en reconeixement al nostre esforç. Però malauradament no ens n’hem sortit.

Per això ha resultat inevitable que el Senat hagi autoritzat el Govern d’Espanya, en aplicació de l’article 155 de la Constitució, a emprendre les actuacions necessàries per restituir la vigència de l’Estatut de Catalunya i de la pròpia Constitució espanyola, garantir la seguretat jurídica i recuperar al més aviat possible el normal funcionament de les institucions d’autogovern. Els socialistes reivindiquem la ràpida convocatòria d’unes eleccions al Parlament de Catalunya que obrin una nova etapa política en el nostre país.

Com a primer secretari del partit seguiré explicant el nostre projecte d’una Catalunya millor en una Espanya diferent; una Espanya federal, capaç de reconèixer plenament el seu caràcter plurinacional, pluricultural i plurilingüe.

Fa gairebé 40 anys que milito al PSC. He vist com els socialistes hem contribuït a bastir la Catalunya que avui alguns han posat en risc. He après de molts dels nostres la importància dels valors que compartim, que expliquen la força de les nostres conviccions i la nostra capacitat col•lectiva de fer front a les dificultats.

Estic convençut que, un cop més, en un moment greu per Catalunya, sabrem estar a l’alçada de les circumstàncies. Us demano confiança en el nostre país i la seva gent, fermesa en la defensa del nostre projecte i la màxima cohesió del nostre partit. Assegurarem així la unitat civil del nostre poble i la ràpida recuperació de la normalitat de les nostres institucions d’autogovern.

Avui, més que mai, per Catalunya, la democràcia i el socialisme!


Enllaços a les cartes originals en català, castellà i anglès.

 

Fitxers adjunts: