Meritxell Batet demana eleccions a Catalunya “per retornar als ciutadans els seus drets i les seves llibertats"

  • Actualitzat:
  • Creat:

Denuncia que "la conjunció d'un Govern d'Espanya que ha practicat llei sense diàleg i d'un Govern de la Generalitat que ha pretès fer política sense llei i ignorant els efectes econòmics que això podria comportar, ens ha portat fins al desastre"

Meritxell Batet
Meritxell Batet

La coordinadora dels diputats i les diputades del PSC al Congrés i secretària general adjunta del Grup Socialista, Meritxell Batet ha demanat avui al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que convoqui eleccions autonòmiques a Catalunya: “és a les seves mans frenar aquest desastre, li demanem que respongui a les seves responsabilitats institucionals i no als seus somnis”, ha dit Batet, que ha recordat que es deu a tots els catalans. “Està fent patir milions de catalans”, ha dit la diputada, “tpt i que té l'obligació d'evitar aquest patiment”. La convocatòria d'eleccions serviria “per retornar a tota la societat catalana els seus drets i llibertats, la seva dignitat de viure en democràcia”.

Durant la pregunta que ha dirigit al ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, en la sessió de control al Govern, Batet ha recordat que la gran part de les grans empreses de Catalunya i 1.300 pimes estan fora de Catalunya, que s'està enfonsant el sector turístic i que els mercats financers són volàtils. A més, hi ha patiment a les borses, i s'han paralitzat inversions, entre moltes altres dades econòmiques negatives.

Per això, ha demanat al Govern de l'Estat que “projecti en cada acció, a cada declaració, en cada decisió que prenguin, seguretat jurídica, estabilitat econòmica i bona convivència entre catalans i el conjunt d'espanyols”. “Li demanem accions concretes per comprometre's al manteniment de les condicions de vida i de benestar dels catalans, al manteniment del creixement dels llocs de treball i a la recuperació de la reputació econòmic de Barcelona i de Catalunya que durant tants anys ha servit de motor econòmic per a tot el país”, ha dit.

La diputada ha assenyalat que “la conjunció d'un Govern d'Espanya que ha practicat llei sense diàleg i sense política i d'un Govern de la Generalitat que ha pretès fer política sense llei i ignorant els efectes econòmics que això podria comportar, ens ha portat fins a aquí, fins al desastre”.

Fitxers adjunts:

Paraules clau: