Iceta demana a Puigdemont que permeti una solució democràtica i que eviti la proclamació de la independència

  • Actualitzat:
  • Creat:

El President del Grup Socialista i la seva portaveu evidencien a la carta que el Govern ni tan sols compleix la llei de referèndum que està suspesa i només ells reconeixen.

El Primer Secretari del PSC, i president del Grup socialista, Miquel Iceta, ha adreçat avui una carta al President de la Generalitat, al vicepresident, a la mesa del Parlament i al Síndic de Greuges, per exigir que el Govern acompleixi amb les seves obligacions constitucionals i estatutàries i empari així els drets fonamentals de la ciutadania de Catalunya.

La carta, que també està signada per la portaveu del Grup Socialista al Parlament, Eva Granados; demana a Puigdemont i Junqueras que s’eviti la proclamació dels resultats de l’1 d’octubre i una ulterior declaració unilateral d’independència.

Iceta considera que aquestes mesures haurien de permetre “una resolució democràtica del conflicte polític i institucional en el que ens trobem”.

Iceta i Granados els han recordat que la llei del referèndum d’autodeterminació està suspesa i per tant “no es pot donar tràmit a cap acte o iniciativa subsegüent o prevista en aquesta” però també han fet palès que, en el cas que no es considerés suspesa, el Govern i la mateixa Mesa del Parlament no han donat compliment i han infringit directament alguns dels articles de la llei i, per tant, tampoc es podria donar tràmit a cap iniciativa prevista en aquesta.

 

Adjuntem còpia de la carta adreçada al president

Fitxers adjunts: